• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Żeby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego szczegółów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się głównie z wody oraz cukrów, a również z kwasów oraz innych substancji sztucznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za definitywny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca wielką część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, ale zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Zarejestruj się

2. Strona

3. Zobacz stronę

4. Sprawdź stronę

5. Wypróbuj za darmo

Categories: Biznes

Comments are closed.